MILK nam in 2014 voor de tweede keer deel aan de KunstRAI met een RAW Edge stand. MILK presenteerde wandobjecten van Pavèl van Houten, etsen en schilderijen van Jean-Philippe Paumier en sculpturen van New Sculpture Department.
JEAN-PHILIPPE PAUMIER
Jean-Philippe Paumier (1980) past in zijn werk als kunstenaar en grafisch ontwerper verschillende technieken toe; tekeningen, etsen, houtsneden, schilderijen en collages. Hij gebruikt beelden van internet, vaak symbolen van Amerikaanse popcultuur, die hij samenbrengt in een nieuwe surrealistische compositie. Naast zijn 2D presentaties ontwikkelt Paumier ook ruimtelijke ontwerpen, waarin hij materialen en processen onderzoekt. Zijn sculpturale installaties zijn tijdelijk en fragiel, hij verwerkt herkenbare voorwerpen en natuurlijke materie in vervreemdende scenes. Paumier, geboren in Rouen (FR), waar hij ook afstudeerde aan de kunstacademie, woont en werkt sinds 2009 in Amsterdam. Tijdens de KunstRAI presenteert MILK zijn nieuwste serie schilderijen en een selectie bestaande etsen en tekeningen.
PAVÈL VAN HOUTEN
Pavèl van Houten (1984) studeerde af aan de Rietveld Academie en vervolgens aan het Sandberg Instituut (2008). In 2012 ontving hij een werkstipendium van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Hij organiseerde diverse tentoonstellingen en activiteiten, maakte meerdere publicaties, gaf performances en nam deel aan verschillende residency programma’s. Hij werkt vaak als een gedreven observator van alledaagse verschijnselen, waarbij hij deze tot het uiterste analyseert, vergroot en visualiseert tot een nieuw beeld. Zo telde hij weken lang blaadjes van bomen in Artis, en legde de vertakkingen van craquelé schilderijen onder de loep. Een ander onderwerp waardoor Van Houten is gefascineerd, is de christelijke religie. Hij onderzoekt Bijbelteksten en Maria in al haar verschijningsvormen, en legt daarbij verbanden met de hedendaagse cultuur. Tijdens de KunstRAI presenteert MILK zijn nieuwste craquelé project, wat hij ontwikkelde tijdens zijn verblijf in De Torenkamer van het radioprogramma Opium op 4.
NEW SCULPTURE DEPARTMENT
Als kunstenaarsduo construeren Kees Boevé (1982) en Lorenzo Quintanilla (1986) een verwoeste wereld zonder beperkingen, vaak met brute personages die zich uit hun omgeving losrukken. Hun werk lijkt een gevaarlijke mix tussen verlaten mysterieuze steden en donkere heidense rituelen. De kunstenaars gebruiken verschillende materialen en technieken; van gevonden voorwerpen en pur tot glanzend keramiek. New Sculpture Department studeerde keramiek aan de Rietveld academie (2012). In hun werk zoeken zij altijd naar de verschillende manieren om beeldhouwkunst vorm te geven. In 2013 werden ze gevraagd een installatie voor het gerenommeerde Museum De Pont (Tilburg) te ontwikkelen, in het kader van het 'Leerling/meester project' door Kunstpodium T, waaraan NSD deelnam in 2012. Tijdens de KunstRAI presenteert MILK hun nieuwste onderzoeksproject.
Na de aftrap op de RAW Art Fair in Rotterdam maakte MILK in 2013 haar entree op de KunstRAI in Amsterdam. Hier presenteerde MILK nieuw sculpturaal werk van New Sculpture Department, de video 'Liquid Love' van Barbara Thomsen, de collage serie 'Terug Thuus' van Erik Klein Wolterink en donkere tekeningen van Thijs Zweers